Menü planlaması; işletmemizin kalbini oluşturmaktadır. İyi planlanmış mönülerle müşteri tatmini, çalışanlar arasında dengeli görev dağılımı, çalışanların motivasyonu, satın almanın kolaylaşması, servisin düzenli işlemesi gibi faydalar elde edilmektedir.

Menüde yer alan yemekler bir yandan tüketicinin temel besin gereksinimlerini karşılarken bir yandan da sosyal ve psikolojik doyum sağlamalı, ekonomik ve eğitici olmalıdır.

Bu nedenle mönü planlama birçok etmenin göz önüne alınarak yapılması gereken ve ayrı bir uzmanlık gerektiren bir iş olmaktadır. PINARKAYA YEMEK bu işlemi toplu beslenme konusunda uzman gıda mühendisi ve teknikerleri ile birlikte müşteri beklentileri doğrultusunda yapılan anket çalışmaları neticesinde  yapmaktadır.

Menü planlaması amaçları arasında ; yemek hizmeti verilen grubun yeterli ve dengeli beslenmesini sağlamak, beslenme maliyetlerini denetim altına almak ve tüketiciyi memnun etmektir.
Yemek hizmetlerinden faydalanan çalışanın besin ihtiyacı; yaşına, cinsiyetine, kilosuna, iş koluna, çalışma performansına ve bazı özel durumlara göre , yemek alışkanlıkları ise yaş, eğitim, sosyal ve kültürel yapı, gelenek ve göreneklere göre değişmektedir.

Pınarkaya’da kişilerin günlük enerji harcamaları ve bir öğünde almaları gereken kalori miktarlarına uygun, protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineral değerlerine göre yemek ve kahvaltı menüleri planlanmakta, yemeklerin bir birileriyle uyumlu olması kriteri de dikkate alınarak müşteri beğenisine sunulmaktadır.

Menülerin sunumu ile kişi alışkanlıklarının uyup uymadığı, onları ne derecede memnun ettiği, değişik zamanlarda uygulanacak anketlerle belirlenmektedir.

Menüler yemek kombinasyonları oldukları için, menünün başarısı menüyü oluşturan yemeğin sunumuna da bağlıdır. Yemeğin içine konan yiyeceklerin servisi ve sunumu, yemek hazırlanırken ve pişirilirken yapılan teknik uygulamalar , yemeğin servis edildiği uygun sıcaklık derecesi gibi çok farklı faktörlerdeki kriterler PINARKAYA menü sunumlarını etkinleştirmektedir.

YEMEK GRAMAJ LİSTESİ

ET YEMEKLERİNDE KIRMIZI ET 100-120 GR.
SEBZE YEMEKLERİNDE KIRMIZI ET 20-30 GR.
KÖFTELERDE KIYMA 80-100 GR.
KEMİKLİ KUZU ETİ 200-250 GR
PİLİÇ KEMİKLİ 250-300 GR.
PİLİÇ KEMİKSİZ 150- GR.
BAKLİYATLAR 60 GR.
MAKARNALAR 60 GR.
PİRİNÇ 100 GR.
MEYVELER 150 GR
KAVUN ( KABUKLU ) 300 GR
KARPUZ ( KABUKLU ) 500 GR
SÜTLÜ TATLILAR 160 GR
HAMUR TATLILAR 80-100 GR
YOĞURT 150 GR.

NOT : YUKARIDAKİ GRAMAJLAR ÇİĞ BÜRÜT ÜZERİNDEN VERİLMİŞTİR.